Utrecht Fietsen

Een elektrische scooter is bijzonder prettig voor d’r bij

Geplaatst op

Elektrische scooter kopen is dat iets wat je op je lijstje zou durven te zetten? Veel mensen doen dat wel. Omdat het superhandig is om een elektrische scooter (naast een auto) te hebben. Daar gaan we je meer over vertellen in deze blog. Op utrechtfietsen.nl zul je de nodige artikelen vinden over fietsen en alles wat daar mee te maken heeft. Natuurlijk heeft de (elektrische) scooter de nodige overeenkomsten met de fiets. We trekken het in deze blog dus even allemaal wat breder. Lees snel verder. 

Draagbaarheid

Elektrische scooters, die alleen door vouwfietsen worden overtroffen, zijn misschien wel de meest draagbare vorm van aangedreven persoonlijk vervoer. Veel mensen willen graag ondersteunde vormen van vervoer, maar vinden ze te omslachtig of te technisch om praktisch te zijn. Motorfietsen zijn geweldig, maar je hebt een rijbewijs en verzekering nodig om er op te rijden. Elektrische scooters zijn licht waardoor ze gemakkelijk op te bergen en mee te nemen zijn. 

Eco-vriendelijk

We kunnen geen artikel schrijven over de voordelen van elektrische scooters zonder het milieu te noemen. Het tijdperk bepalende geopolitieke verhaal van onze tijd is klimaatverandering. Onze collectieve zoektocht naar milieuvriendelijker transportmiddelen en minder uitstoot boekt vooruitgang, met elektrische scooters als een van de koplopers tot nu toe. Ze verbruiken slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit en stoten geen emissies uit, wat beter is voor de luchtkwaliteit in onze steden en voor de longen van de bewoners. Als een betrouwbare, betaalbare en milieuvriendelijke manier van reizen, wordt het niet beter dan een elektrische scooter.

Geluidsoverlast

Reizen door een stad en stilte gaan nooit hand in hand. Vrijwel elke manier van reizen gaat gepaard met een aanzienlijke hoeveelheid geluids – auto’s, motoren, bussen, treinen – ze zijn allemaal ongelooflijk luid. Zelfs lopen kan lawaaiig zijn als je schoenen met harde zolen aan hebt! De elektrische scooter; een fluisterstille wijze van vervoer dat is de snelste en stilste manier om van A naar B te gaan. Fijn zo in de ochtend. Je maakt echt niemand wakker.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte over Utrecht en fietsen.

Contactgegevens

Via info@utrechtfietsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden